Hosting

Na het aanmaken van uw website, dient deze uiteraard online geplaatst te worden. Zo wordt uw bedrijf altijd en van overal bereikbaar.

Alle bestanden waaruit uw website is opgebouwd, worden op een server geplaatst. De server, een krachtige computer die steeds verbonden is met het internet, “host” uw website. Iedereen die uw website bezoekt, verbindt met deze server zodat de nodige bestanden gedownload kunnen worden. Dit hele proces noemen we “hosting”.

Een website laten hosten gaat gepaard met kosten. Hoeveel deze bedragen, hangt af van de kwaliteit van de server. Bij Cowality kiezen wij voor een razendsnelle en kwaliteitsvolle server, helemaal afgestemd op onze programmeercode.

Heeft u reeds een server (hosting) ter beschikking, kunnen wij indien gewenst hier gebruik van maken. Hier gaat wel een extra kost gepaard, vermits dit ons extra werk vergt. Om snelheid te garanderen, raden wij echter een overstap naar onze servers aan!

Domeinnamen

Elke website heeft een naam nodig waarmee deze kan opgeroepen worden. De naam van de website wordt de domeinnaam genoemd. Zo is de domeinnaam van deze website “cowality.be”. Het spreekt voor zich dat een duidelijke domeinnaam heel wat voordelen heeft. Het komt niet alleen professioneler over, het zal voor uw klanten eveneens eenvoudiger zijn om deze te onthouden en op te zoeken. Indien u zelf nog geen domeinnaam heeft, kunnen wij deze voor u registreren.
Indien u gebruik maakt van onze hosting, is de domeinnaam gratis (met uitzondering van enkele duurdere domeinnaamextensies).

Security (Firewall, hacking, malware)

Een veelvoorkomend probleem dat regelmatig in de media verschijnt, is het feit dat websites regelmatig het doelwit zijn van hackers. Ongeacht de grootte of bekendheid van de website, criminelen kunnen heel wat voordeel halen uit het binnendringen (hacken) van een website (server). Meestal wordt de website onbereikbaar gemaakt en wordt er malware geïnstalleerd op de server. Dit heeft niet alleen als nadeel dat de website niet meer bezocht kan worden, maar ook dat internetbedrijven zoals Google de website als gevaarlijk gaan bestempelen (blacklisten) en surfers gaat afraden om de website te bezoeken.
Cowality doet al het nodige om uw website te beveiligen, maar jammer genoeg is dit niet altijd voldoende. Daarom bieden wij in het professionele hostingspakket een security module aan. Naast de extra beveiliging, levert dit nog tal van voordelen op zoals een betere server en caching van uw website waardoor uw website nog sneller zal reageren.
Belangrijk, wanneer men opteert deze beveiliging niet te nemen, worden eventuele herstelwerken om de website terug online te brengen volledig aan de klant doorgerekend.

Indien u hierover nog vragen heeft of u wenst een offerte aan te vragen, kan u ons steeds bereiken via het contactformulier.